Warmtepompen

WAT

Een warmtepomp zorgt voor de omzetting van energie aanwezig in lucht, water en aarde naar bruikbare energie voor huishoudelijke toepassingen. Zo kan een warmtepomp bijvoorbeeld worden gebruikt voor de opwarming van een woning of van sanitair warm water.

HOE

Door een thermodynamisch proces haalt de warmtepomp de aanwezige warmte uit de omgeving (lucht, aarde, water). De omgevingstemperatuur wordt opgenomen door een koelvloeistof die door drukverhoging verdampt. De warmte vrijgekomen bij die verdamping wordt afgegeven aan het huishoudelijke warmwatercircuit. Door afgifte van de warmte koelt de verdampte koelvloeistof weer af en kan de cyclus weer van voor af aan beginnen. Hoe hoger en stabieler de omgevingstemperatuur hoe gemakkelijk voor de warmtepomp om energiezuiniger te werken bij de opwekking van warm water.

VOORDELEN

Bij gebruik van sanitair warm water in een gezin van 4 personen kun je jaarlijks 75% energiewinst behalen door de warmtepomp. Hierdoor win je meteen ook 75% op uw energiefactuur. De uitstoot van CO2 ligt bij een warmtepomp 75% lager dan bij een klassiek sanitair warmwaterinstallatie. De warmtepomp kan in sommige toepassingen ook bij warmere periodes dienen als airconditioning.

WIJ

Onze firma plaatst de warmtepompen van Atlantic &  Stiebel – Eltron  die een hoog rendement leveren

 

atlantic

 

 

Altherma system layout